Wij hebben uitgebreide ervaring met en kennis van de Nederlandse politiek, kennen de relevante besluitvormingsprocessen en beschikken over contacten binnen de belangrijkste stakeholdernetwerken. Denk hierbij aan lokale en provinciale overheden, de Eerste en Tweede Kamer, werknemers- en werkgeversorganisaties, pressiegroepen en NGO’s. Wij zijn op de hoogte van relevante politieke en maatschappelijke discussies en agenda’s en helpen opdrachtgevers met het effectief overbrengen van hun boodschap – op het juiste moment en aan de juiste mensen.

No items found.

Case(s)

Public affairs & stakeholder engagement

Meer weten over onze dienst of een van de cases? Neem contact op met .

Stuur email

Voorbeeldcase

Fresenius Kabi

Deze internationale onderneming, die gespecialiseerd is in de medische industrie, besluit de productie van bepaalde hulpmiddelen in Nederland te stoppen. Dit leidt tot protest onder medewerkers, de ondernemingsraad, vakbonden, de lokale politiek en de media. Zo worden er onder meer stakingen georganiseerd en nemen de vakbonden het Duitse moederconcern onder vuur.  

HSC werd ingeschakeld om ondersteuning te bieden in deze situatie. Fresenius Kabi wilde met partijen in gesprek treden en een goed sociaal plan presenteren. Hiervoor was een communicatiestrategie nodig die de zorgen van verschillende stakeholders adresseerde. Een paar maanden later bereikten de vakbonden een akkoord met de onderneming. De productie in de Nederlandse fabriek van de onderneming werd deels gesloten, maar er ligt een goed sociaal plan waarbij medewerkers onder meer ruime begeleiding krijgen bij het vinden van een nieuwe baan. 

Fresenius Kabi